SPACE.Cweb.NL

SPACESHUTTLE ATLANTIS STS-123 SPECIAL #01 09 MAART 2008

In deze nieuwsbrief:
 

 •  Missie STS-123, het ruimtestation gaat wereldwijd.

 • Missie STS-123, het ruimtestation gaat wereldwijd.

  redactie (jeroen wouda), 09 maart 2008

  [NIEUWSBRIEF] - Hallo allemaal, we zijn weer terug met de volgende nieuwsbrief special.

  Als alles volgens plan verloopt zal aanstaande dinsdag 11 maart om 07:28 uur spaceshuttle Endeavour vertrekken voor een 16-daagse missie naar het Internationaal ruimtestation om daar twee nieuwe onderdelen af te leveren en de Franse astronaut LĂ©opold Eyharts weer op te halen.

  Op deze missie zal er opnieuw een nationaliteit worden toegevoegd aan het internationaal ruimtestation. Met het aankoppelen van het eerste onderdeel van de Japanse Kibo zal ook Japan een vaste plaats op het ruimtestation krijgen.

  De weersverwachting voor het Kennedy Space Center in Florida ziet er gunstig uit op de lanceerdag met een kans van 10% dat de lancering door het weer uitgesteld moet worden.

  Er zijn ook nog geen problemen met de spaceshuttle gemeld en zullen komende avond/nacht de brandstoftanks worden gevuld.

  Ik heb weer een beknopt overzicht gemaakt van de missie, bemanningsleden en onderdelen op missie STS-123 en is deze als PDF document bijgesloten.

  De komende weken zal ik jullie weer op de hoogte blijven houden van de belangrijkste gebeurtenissen op missie STS-123. Het meeste nieuws zal op de website te vinden zijn en zal er ongeveer om de vier dagen een nieuwsbrief uitkomen.

  De eerstvolgende uitgave van de STS-123 nieuwsbrief zal direct na de lancering van de Endeavour uitkomen tenzij er belangrijk nieuws te melden is.

  Jeroen Wouda /-^-\ SPACE.Cweb.NL


  [ http://space.cweb.nl ]  naar de website: »


  You receive this newsletter because you or someone with this email address has subscribed. You can unsubscribe by returning this newsletter (reply) with unsubscribe in the subject field.

  Deze nieuwsbrief wordt uitgebracht onder Creative Commons Licentie en mag vrijelijk verspreid en overgenomen worden met vermelding van space.cweb.nl als bron.