SPACE.Cweb.NL

SPACESHUTTLE ENDEAVOUR STS-123 SPECIAL #02 11 MAART 2008

In deze nieuwsbrief:
 

 •  Endeavour en haar zeven bemanningsleden op weg naar het ISS

 • Endeavour en haar zeven bemanningsleden op weg naar het ISS

  redactie (jeroen wouda), 11 maart 2008

  [NIEUWSBRIEF] -

  Vanochtend om 07:28 uur is zonder vertraging de tweede spaceshuttlevlucht van dit jaar begonnen en zijn de zeven bemanningsleden van de Endeavour onderweg naar het Internationaal ruimtestation ISS.

  Op woensdagnacht zal Spaceshuttle Endeavour bij het ruimtestation aankomen en aankoppelen om daar de Japanse Kibo en Canadese Dextre af te levenren en tijdens de vijf geplande ruimtewandelingen te installeren.

  De eerste ruimtewandeling zal op de vierde vluchtdag plaatsvinden waarbij het eerste deel van de Japanse Kibo uit het laadruim gehaald zou worden en op een tijdelijke plaats aan het ruimtestation worden vastgemaakt.

  Ik heb nog een rectificatie te maken. Er is helaas een foutje in de PDF geslopen. Astronaut Robert L. Behnken, die als 73 jarige astronaut omschreven staat is in werkelijkheid 37 jaar.

  De volgende nieuwsbrief zal over ongeveer vier dagen uitkomen tenzij er zich een belangrijke gebeurtenis voordoet.

  Jeroen Wouda /-^-\ SPACE.Cweb.NL


  [ http://space.cweb.nl ]  naar de website: »


  You receive this newsletter because you or someone with this email address has subscribed. You can unsubscribe by returning this newsletter (reply) with unsubscribe in the subject field.

  Deze nieuwsbrief wordt uitgebracht onder Creative Commons Licentie en mag vrijelijk verspreid en overgenomen worden met vermelding van space.cweb.nl als bron.