Chef-kok Lagasse heeft wat speciale recepten gemaakt voor gebruik in de ruimte. Na de verplichte keuring en voorbereiding heeft de NASA vijf verschillende maaltijden gekozen. Emeril's Mardi Gras Jambalaya (rijstschotel), gestampte aardappels met bacon, groene bonen met knoflook, rijstpudding en gemengd fruit zijn alle naar het ruimtestation gebracht met de Discovery afgelopen juli.
Het ruimtestation is het thuis voor NASA astronaut Jeff Williams, Russische kosmonaut Pavel Vinogradov en European Space Agency astronaut Thomas Reiter.De bemanning blijft gewoonlijk zes maanden aanboord het ruimtestation. "We hebben gemerkt dat de kwaliteit, smakelijkheid van het voedsel erg belangrijk is voor de gezondheid en moraal van de astronauten tijdens hun missie, speciaal de lange verblijven in de ruimte", zegt NASA's Vickie Kloeris die verantwoordelijk is voor het eten aanboord het ruimtestation ISS. ♦ Voor de oplettende lezer: Wat een typefoutje (Chique/Sjiek) al niet kan doen...
|