De gegevens die door de "IBUKI" verzameld zal gebruikt gaan worden om de huidige status van de Aarde te bepalen en het zoeken naar een oplossing voor een betere milieu in toekomst voor alle mensen.
Het effect van het broeikas gas is de laatste tien jaar steeds duidelijker geworden. Als we zo door gaan dan kan de gemiddelde temperatuur op de Aarde met wel 6 graden stijgen rond het jaar 2100 en bestaat er een grotere kans op natuurrampen zoals droogte, hittegolven en overstromingen.
De opdracht voor de IBUKI is het nauwlettend in de gaten houden van de veranderingen op Aarde door het broeikas gas en zullen deze gegevens voor een schoner milieu in de toekomst gebruikt gaan worden.
De kracht van de IBUKI is een zeer gevoelige sensor met 56.000 meetpunten die het broeikas gas nauwkeuriger kunnen meten als ooit tevoren. Met behulp van deze sensor is het niet allen mogelijk om het broeikas gas te meten maar ook verplaatsingen en absorptie te meten wat een enorme sprong vooruit is in het bestrijden van dit gas. Daarom is de IBUKI een belangrijk project voor de toekomst van de Aarde.
Elke 100 minuten zal de IBUKI een rondje om de wereld zweven terwijl het metingen verricht aan het broeikas gas die vergeleken zullen worden met de metingen van verschillende grondstations en metingen vanuit vliegtuigen.
De lancering van de IBUKI stond oorspronkelijk gepland voor 21 januari maar is inmiddels uitgesteld tot vrijdagochtend 23 januari tussen 04:54 en 05:16 uur (Nederlandse tijd)
De Japanse ruimtevaart organisatie zal ongeveer 30 minuten voor de lancering beginnen met het uitzenden van de live beelden en kun je HIER bekijken.
Bron: Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA)
|